www.pedicuredeventer.nl

Medisch Pedicure M.J. Bennink


  • Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment 1 of meerder van de volgende (milde) klachten:
  • Neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (van 38 gradenC)?
  • Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad(vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus(vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld

is een van de volgende vragen beantwoord met ja dan verzoek ik u om de afspraak telefonisch te annuleren


Er zijn een aantal aanpassingen die ik heb doorgevoerd als gevolg van het coronavirus.

Iedereen moet aanbellen om de praktijk te kunnen betreden. Bij de ingang is handdesinfectie en er ligt een mondkapje klaar voor u. Uiteraard heb ik zelf ook een mondkapje op, evenals handschoenen en schort. Ook is er is een plexiglas geplaatst ter hoogte van de onderbenen.

Ik plan de behandelingen in om het uur. De behandeling duurt maximaal 45 minuten en nadien wordt de praktijk schoongemaakt en wordt er 15 minuten doorgelucht. Ook staat er een luchtreiniger die de lucht reinigt. Dit houdt in dat iedereen maximaal 5 minuten eerder dan de afgesproken tijd mag komen anders kunnen de hygiene-regels niet goed nageleefd worden.In een periode van sluiting kunt u onderstaande tips opvolgen

Wat kun u zelf thuis doen?

Omdat u nu veel thuis bent, kunt u proberen om uw voeten niet te veel te belasten. En draag vooral geen knellende schoenen en/of kousen maar juist goed passende schoenen en kousen.

Gebruik een voetvijl, eeltvijl of puimsteen om eelt te verwijderen. Vijl 1 kant op en niet heen en weer. Was de voeten na het vijlen en smeer ze in met een voetcrème. Heeft u diabetes mellitus of verminderd gevoel in uw voeten pas dan op dat u niet teveel weg vijlt. materiaal

Worden de nagels te lang? Vraag een huisgenoot deze nagels korter te vijlen met de niet grove kant van een diamantvijl/nagelvijl. Eventueel kan de nagel recht afgeknipt worden. Begin dan vanaf de zijkant van de teen naar het midden toe en dan vanaf de andere zijkant ook naar het midden. De hoekjes kunnen iets rondgevijld worden.

Bij een pijnlijke likdoorn kan voorzichtig het bovenste laagje eelt verwijderd worden met een voetvijl. Daarna de likdoorn insmeren met een zachte vette zalf en afplakken met een pleister.

Ook brokkelige nagels kunnen voorzichtig glad gemaakt worden met een kartonnen wegwerpvijl. Deze dient hierna te worden weggegooid.

Kloven kunnen ook als volgt behandeld worden: na het douchen het harde eelt bij de kloven proberen weg te vijlen met een voetenvijl. Daarna goed insmeren met bv Bepanthen met daarover heen een pleister. Dit een paar dagen herhalen en de kloof hersteld zich weer.

Nagels die gevoelig zijn bij de nagelwal kunnen drukvrij gelegd worden met een klein stukje wat uit een wattenschijfje. Dit kunt u tussen duim en wijsvinger rollen tot een dun sliertje. Dit kunt u tussen de nagel en de nagelwal drukken met behulp van een nagelvijl of voorzichtig met een coctailprikker. watten

Ook kunt u een driehoekje uit een tissue knippen

Smeer de voeten dagelijks in met een goede, niet vette maar vochtregulerende creme.