www.pedicuredeventer.nl

Medisch Pedicure M.J. Bennink

Even bijpraten

Een verzoek aan iedereen die contact zoekt per email. Zet alstublieft uw 06-nummer erbij. Ik ben niet altijd in de gelegenheid meteen een mailtje te retourneren, maar een berichtje per telefoon lukt altijd wel. Ook inspreken op het antwoordapparaat kan altijd.

2023

Dit jaar zullen er een aantal wijzigingen komen voor mensen met een hoog risicoprofiel, ook voor niet-diabeten. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet geheel duidelijk. Informeer bij uw zorgverzekeraar indien u denkt hiervoor in aanmerking te kunnen komen. De verwijzing zal wel via de podotherapeut gaan.

Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar twijfelt u of bent u in contact geweest met een ziek persoon dan graag wel een mondkapje. Deze zijn altijd in de praktijk aanwezig.


2022

Helaas hebben we nog steeds met corona te maken. Dit betekent dat er nog steeds een mondkapje gedragen wordt door mij en de klant gedurende de behandeling. Tenzij ik zelf aangeef dat het niet nodig is gezien het aantal besmettingen.

Indien er een lockdown is en u heeft klachten? Overleg dan altijd of er een behandeling mag plaatsvinden. De regels blijken per lockdown te verschillen.


2021

Ondertussen ook weer een 2e lange lockdown gehad van half december 2020 tot en met 2 maart 2021, maar gelukkig mogen we vanaf 3 maart 2021 weer werken. De coronaregels gelden nog altijd en bij onderstaande klachten graag afbellen:


Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment 1 of meerder van de volgende (milde) klachten:

 • Neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (van 38 gradenC)?

 • Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

 • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad(vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

 • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus(vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

 • Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld

is een van de volgende vragen beantwoord met ja dan verzoek ik u om de afspraak telefonisch te annuleren


Er zijn een aantal aanpassingen die ik heb doorgevoerd als gevolg van het coronavirus.

Iedereen moet aanbellen om de praktijk te kunnen betreden. Bij de ingang is handdesinfectie en er ligt een mondkapje klaar voor u. Uiteraard heb ik zelf ook een mondkapje op, evenals handschoenen en schort. Ook is er is een plexiglas geplaatst ter hoogte van de onderbenen. In verband met alle extra maatregelen gaat de behandelprijs omhoog met €2,00

Ik plan de behandelingen in om het uur. De behandeling duurt maximaal 45 minuten en nadien wordt de praktijk schoongemaakt en wordt er 15 minuten doorgelucht. Ook staat er een luchtreiniger die de lucht reinigt. Dit houdt in dat iedereen maximaal 5 minuten eerder dan de afgesproken tijd mag komen anders kunnen de hygiene-regels niet goed nageleefd worden.


Ik werk met nattechniek en dat betekend dat er sprayvloeistoffen in de lucht verneveld worden. Deze verneveling zorgt dat virussen sneller verspreid kunnen worden.

I JANUARI 2020

Dit jaar ben ik 15 jaar pedicure. De tijd is omgevlogen. Het werk is nog steeds leuk en afwisselend door de ontwikkelingen die er op pedicuregebied zijn en niet te vergeten door alle mensen die in mijn stoel zitten.

OKTOBER 2019

Voetencentrum Wender organiseerde een congres over beweging. Er werd ons uitgelegd hoe bewegingen of professionele wijze inzichtelijk wordt gemaakt dmv van bv sensors. Met behulp van deze sensors kunnen de beweging precies geanaliseerd worden en daardoor de oorzaak van klachten gevonden worden. En daarmee ook opgelost kunnen worden.

AUGUSTUS 2019

Het ziekenhuis heeft een congres over diabetische zorg georganiseerd. Hier kwamen allerlei mensen uit verschillende beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg rondom diabeten. Daardoor toch een ander soort benadering dan wanneer een congres alleen voor pedicures wordt georganiseerd

MEI 2019

Het was weer tijd voor de algemene jaarvergadering van Provoet

APRIL 2019

Er was weer een pedicurevakbeurs waar ik samen met collegae naar toe ben geweest om ons weer alle nieuwe dingen op pedicuregebied te laten demonstreren.

Ook hebben we er een masterclass over Pijn in de voorvoet gevolgd, wat ons weer nieuwe informatie gaf over deze vervelende aandoening.

MAART

Een pijnlijke voet in de handen van de medisch pedicure was ook een masterclass die ik gevolgd heb, om meer te weten te komen van verschillende oorzaken van de pijn die kan optreden in de voet

JULI 2018

Vanaf deze maand is het ook mogelijk om te pinnen in de praktijk. In verband met de vakantiedrukte is er weer plek vanaf eind september

MEI 2018

Per 25 mei is iedere ondernemer verplicht om een privacyverklaring op zijn/haar site te vermelden. Dat is gebeurd. Tevens krijgt iedereen die in de praktijk komt ook een toestemmingsformulier die ondertekend dient te worden. Dit toestemmingsformulier gaat over het bewaren van persoons- en medische gegevens die nodig zijn voor de administratie en goed kunnen uitvoeren van de behandeling.

APRIL 2018

Gezellig met collegae naar de beurs Totale Voetverzorging geweest in Houten. We hebben ons weer kunnen oriënteren op de nieuwe ontwikkelingen.

Mijn accreditatieperiode verloopt in 2019. Ik heb alle benodigde punten al ruim binnen de tijd verzameld en ben dus verzekerd van registratie in het pedicureregister tot 2022.

MAART 2018

Ik ben naar een multidisciplinair Voetcongres geweest dat over Reuma ging. Interessant om ook de visie van andere disciplines te vernemen over reuma. Momenteel zijn er veel onderzoeken om bewijzen in kaart te brengen welke medicijnen en behandelingen werken. Dit is nodig om op termijn vergoedingen te kunnen verstrekken.

In Zwolle werd een regiodag georganiseerd. Hier werd voorlichting gegeven over de beroepscode en de AVG. Ook stonden er diverse groothandels met hun produkten. Hiervan heb ik gebruik gemaakt om een nieuwe pedicuremotor te kopen. Nu kan ik hier weer een hele poos mee vooruit.

JANUARI 2018

E en voorlichting over de Beroepscode heb ik bezocht. De beroepscode is vernieuwd en de brancheorganisatie heeft voorlichtingen hierover georganiseerd


Wederom heb ik contracten gesloten met de volgende podotherapeuten:

 • Podotherapie Segerink
 • Voetcomfort Deventer
 • Podotherapie Wender

IK WENS IEDEREEN EEN VOORSPOEDIG EN VOORAL GEZOND 2018 TOE.


JANUARI 2017

De podotherapeuten waarmee ik dit jaar een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender
 • Voetcomfort Deventer


Maart 2017

Een werkbezoekje aan Voetcomfort Deventer. Hier kregen een aantal collegae en ik uitleg over het maken van aangepaste schoenen.Mei 2017

IK heb de ledenvergadering weer bezocht in Veenendaal. Het is altijd boeiend om te zien wat de nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van voeten.

September2017

Samen met een collega ben ik naar een congres geweest in Nieuwegein. Het hoofdthema was hier De Hallux Valgus. Hiermee wordt bedoeld de scheefgroeiende grote teen. Verschilende sprekers vertelden hierover vanuit hun eigen beroepsgroep.

Oktober 2017

Voetcomfort Deventer heeft een minisymposium georganiseerd voor pedicures, praktijkondersteuners, podotherapeuten en andere belangstellenden. Het hoofdthema was een lezing over de Chacotvoet. Deze werd door een chirurg van het Deventer ziekenhuis gegeven. Ook was er iemand die aan beide voeten een Charcotvoet had.

November 2017

Deze maand staat een bezoek aan Schoenenzaak Nobach in Olst op het programma. Zij geven een lezing over schoenen. Ook Podotherapie Segerink heeft een bijscholing georganiseerd waar alle nieuwe ontwikkelingen worden besproken.


JANUARI 2016

De podotherapeuten waarmee ik dit jaar een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender

In het eerste kwartaal moet u (weer) langs de podotherapeut voor het opnieuw vaststellen van het zorgplan. In dit zorgplan staat hoeveel pedicurebehandelingen u vergoed krijgt. Deze vergoeding is overigens niet voldoende voor de gehele behandeling, een kleine eigen bijdrage wordt dus gevraagd.


2016

IK WENS IEDEREEN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG JAAR TOE

DECEMBER 2015

Samen met een aantal collegae naar de kerstbeurs van de groothandel in Zatbommel geweest. Lekker bijgepraat, inkopen gedaan en informatie gekregen over nieuwe dingen die te koop zijn

NOVEMBER 2015

ProVoet organiseerde een congres in Utrecht. Samen met een aantal collegae ben ik hier naar toe geweest. Er werd gesproken over de nieuwe richtlijnen voor de diabeteszorg die gaan gelden voor 2016. Een vaatchirurg vertelde over de problemen die er optreden als de aderen dichtslibben, vooral ook als gevolg van roken. Ook werd er gesproken over de ziekte van Parkinson, de Charcot Voet en de Reumatische Voet.

SEPTEMBER 2015

PODOTHERAPIE WENDER organiseerde een goed verzorgd congres in Denekamp. Een aantal verpleegkundigen vertelde over de wondzorg bij hen in de praktijk, De podotherapeut vertelde over een aantal interessante casussen bij hem uit de praktijk. Het is boeiend om ook het werk van andere vakgenoten te horen beschrijven

JUNI 2015

Ik ben naar een lezing in Almelo geweest over een aantal bijzondere ziekten die men niet dagelijks in de praktijk ziet komen, maar waar het wel fijn is als je er iets over hebt gehoord: ALS, Ziekte van Buerger, CRPS en thylotisch eczeem.

MEI 2015

Kinderen staan dit jaar centraal in De week van de Pedicure. Er is speciaal voor hen een folderboekje gemaakt met tips voor de verzorging van voeten, een knutselboekje, een kleurplaat en een kwartet. Ook is het mogelijk om een pedicure op school te vragen om voorlichting te geven over voetverzorging. Ook ik heb me daarvoor aangemeld. Mocht de basisschool van uw kind daar interesse in hebben, dan mogen ze altijd contact met mij of de branchorganisatie Provoet opnemen.

Deze maand zal ik een bijscholing hebben over voetverzorging bij kankerpatienten. Ook volgende maand zal ik een bijscholing volgen over een aantal bijzondere ziekten en de gevolgen voor de voeten.

APRIL 2015

Deze maand is er altijd de VTV, de Pedicure-beurs. Samen met een aantal collegae hebben we alle nieuwe dingen en ontwikkelingen bekeken die er zijn op ons vakgebied. Ook was er de mogelijkheid om een korte lezing te volgen. Wij kozen een lezing over de oncologische voetverzorger. Zeer interessant.

MAART 2015

De website is vernieuwd en het is mogelijk dat hierdoor de veranderingen niet helemaal kloppen. Geeft u dat dan alstublieft door zodat ik dit aanpassen kan.

JANUARI 2015

IK BEN NU 10 JAAR PEDICURE!

DECEMBER 2014

De onderstaande situatie gaat volgende jaar gelden:
Voor diabeten gaat er weer het nodige veranderen. Kijkt u onder het kopje Diabetische voet voor uitleg. Hieronder staat het belangrijkste.
De betaling via de zorggroep zal vervallen .
Alle diabeten moeten bij de huisarts, praktijkondersteuner of bij de diabetesverpleegkundige weer hun Simm's laten bepalen en ook hun zorgprofiel.
Deze zorgprofielen zijn ingevoerd om nog beter te kunnen beoordelen of een diabeet extra risico loopt op het krijgen van een ulcus (slecht genezende wond) door overige factoren.

Diabeten die onder zorgprofiel 1 vallen krijgen alleen een vergoeding uit de basiszorg voor een uitgebreid voetonderzoek.

Diabeten die onder zorgprofiel 2,3,4 vallen moet eerst naar een podotherapeut. De podotherapeut maakt een zorgplan van alle MEDISCH noodzakelijke handelingen die de gecontracteerde pedicure moet uitvoeren. De pedicure wordt ook door de podotherapeut betaald. Indien nodig moet de diabeet terug naar podotherapeut voor controle.
Dit kan betekenen dat de diabeet voor de volledige pedicurebehandeling nog een klein aanvullend bedrag moet betalen aan de pedicure.

De podotherapeuten waarmee ik een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherpeut T. van Gelder
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender

Bij mij in de praktijk zal dit betekenen dat iedereen met zorgprofiel 2,3,4 die nog niet bij een podotherapeut is geweest eerst de behandeling ZELF zal moeten betalen en dit weer terugbetaald krijgt als duidelijk is bij welke podotherapeut een zorgplan is gemaakt.

Ik had begrepen dat alleen ENO Salland de pedicurebehandelingen in het aanvullend pakket heeft behouden. Dit is echter niet meer het geval vanaf 1 mei 2015.
CONTROLEER UW VERZEKERING GOED!!
MOCHT U VRAGEN HEBBEN KUNT U ALTIJD CONTACT OPNEMEN!


NOVEMBER 2014

Ik heb de klinische les van Dr. van Erve bezocht die gehouden werd bij zijn behandelcentrum Care to Move. Hij is gespecialiseerd in behandelingen van voetproblemen en loopstoornissen. Deze les ging vooral over de hamertenen en de hallux Valgus(scheefstaande grote teen)

OKTOBER 2014

De bijscholing die georganiseerd wordt door de zorggroep heb ik deze maand bezocht. De nadruk werd daar gelegd op het drukvrij leggen van drukplekken aan de voeten. Tevens werd alvast vermeld dat er volgend jaar op het gebied van diabetische zorg weer van alles gaat veranderen. Info volgt nog

MEI 2014

Jaarvergadering bezocht in Veenendaal bij branchevereniging Provoet. Er is hier o.a. gesproken over de veranderingen die volgend jaar op het gebied van de voetzorg zullen gaan plaatsvinden. Ook wordt er nagedacht over de nieuwe doelen die de branchevereniging voor ogen heeft voor de komende 5 jaar.

Heel blij ben ik met mijn nieuwe stoe l. Deze stoel is lager en daardoor kan iedereen klein en groot makkelijk op de stoel gaan zitten. Tevens zit er een sta-op functie op de stoel, waardoor het ook eenvoudiger wordt voor de minder mobiele klant. Onder het kopje praktijkfoto's staat er een foto.APRIL 2014

Bijscholing in Almelo over wondzorg
VtV beurs in Apeldoorn


MAART 2014

Bijscholing in Almelo over neurologische ziektebeelden

FEBRUARI 2014

Ik heb me opgegeven voor een aantal activiteiten die er dit jaar te doen zijn. Het is lekker druk met werk maar ik heb nog wel plek hier en daar

JANUARI 2014

Iedereen een goed en gezond jaar toegewenst

NOVEMBER 2013
D
eze maand zal ik weer een verplichte scholing volgen over alle noviteiten op pedicuregebied. Deze scholing is verplicht voor alle pedicures die in het kwaliteitsregister staan. Ook volgend jaar staan een aantal cursussen ingepland.

OKTOBER 2013
Alles is weer bij het oude. Ik werk maandag weer gewoon en ook de maandagavond is weer mijn vaste werkavond. Alle klanten kan ik helpen met de nieuwe technieken die ik heb geleerd.
Dus ingroeiende nagels kunnen verholpen worden door drukvrij te leggen, verschillende nagelbeugels of door gelhoeken te plaatsen. Al deze technieken laten goede resultaten zien. Ortheses kan ik maken om pijnlijke plekken te ontzien, nagels kan ik repareren met gel. En zo zijn er veel oplossingen voor diverse problemen.
Ik heb alweer een nascholing screening gevolgd die georganiseerd werd door de zorggroep.


IK BEN GESLAAGD VOOR HET MBO 4 DIPLOMA : MEDISCH PEDICURE!!!!!!!

Wat ben ik blij met dit resultaat. Het was een erg druk en intensief schooljaar. Binnenkort diplomauitreiking en dan hangt mijn diploma aan de muur.

MEI EN JUNI 2013
Ik ben druk geweest deze twee maanden. Het afronden van de portfolio heeft veel tijd in beslag genomen. Verder heb ik op de verwendag voor kankerpatienten meegeholpen met voetverzorging in het oncologiecentrum in Schalkhaar. Ook ben ik op 1 juni naar de jaarvergadering geweest van Provoet om de laatste ontwikkelingen in de voetzorg te horen. Al met al gaat de tijd snel. Half juni hoop ik mijn examens met goed succes afgerond te hebben. Als laatste dan nog de klanten voor mijn vakantie behandelen en darna mag ik genieten van een welverdiende vakantie samen met mijn gezin.

APRIL 2013
Deze maand wordt het ook weer druk. De portfolio's moeten worden ingeleverd voor controle.
In Apeldoorn wordt de jaarlijkse pedicurebeurs gehouden. Op deze beurs is ook de mogelijkheid om naar verschillende lezingen te gaan. Samen met een aantal collegae pikken we de meest interessante eruit.
Heel leuk wordt de gezondheidsdag die de VEGRO organiseert. Op deze gezondheidsdag zijn verschillende activiteiten bij elkaar gebracht zoals advies over aanmeten van steunkousen, borstprotheses en informatie over reumazwemmen. Ook kan men de bloedsuikers laten prikken en het vetpercentage laten meten.
Ik zal er ook zijn om informatie te geven over voetverzorging en eventuele voet- en/of nagelproblemen.
DUS KOM OOK LANGSMAART 2013
Op vrijdag 15 maart naar de beurs in Dusseldorf geweest met mijn klasgenoten. De beurs was groot en afwisselend. Het is leuk rond te kijken hoe het in Duitsland er aan toe gaat. Zoals verwacht hebben ze daar ook alles goed voor elkaar. De technieken in Duitsland en Nederland staan op gelijk niveau.
Op school hebben we nu ook de hoektechniek geleerd. Met deze techniek wordt de nagel verbreed met gel. Er komt  meer ruimte in de nagelwal en is de nagel niet meer pijnlijk. Ook kan ik ontbrekende delen van de nagel weer herstellen met gel.FEBRUARI 2013

Ik ben lekker druk met school. Samen met een 30-tal collega's hebben we een workshop vilttechniek gevolgd bij Podotherapie Segering in Deventer. Deze techniek wordt gebruikt bij het drukvrij leggen van wonden. Op deze manier kunnen wonden beter genezen. Natuurlijk is het ook goed en gezellig om een aantal vakgenoten te spreken, we werken ten slotte veel alleen.

JANUARI 2013

iK WENS IEDEREEN EEN GELUKKIG EN BOVENAL GEZOND NIEUWJAAR

DECEMBER 2012


We hebben les gehad in het maken van ortheses. Ortheses worden gemaakt van siliconenmateriaal en zijn met name geschikt om likdoorns drukvrij te leggen zodat je er weinig/geen pijn hebt. Ook kan de druk op hamertenen verminderd worden. De ortheses die ik maak zijn voor drukontlasting en niet ter correctie. Drukvrij leggen dmv vilt is een tijdelijke kortdurende oplossing, ortheses kunnen maanden of soms ook ruim een jaar gebruikt worden.


NOVEMBER 2012

School is leuk maar druk. Vooral veel portfolio's maken van mensen met DM, reuma en van allerlei technieken. Ook de extra vakken zijn leerzaam maar nemen ook veel tijd in beslag. Elke dag leer ik weer bij en wordt het werk steeds leuker.

OKTOBER 2012

In verband met de BTW-verhoging zullen alle prijzen aangepast worden. Deze verhoging wordt ons door de overheid opgelegd.

SEPTEMBER 2012
School is begonnen. Mensen die als model mee willen gaan naar Arnhem moeten vroeg opstaan. De praktijkles is van MAANDAG 9.00 uur tot ca 11.00 uur. In verband met de planning wordt dat ruim van te voren afgesproken.


JULI 2012

Op 4 juli heb ik de toelatingstoets gedaan. Deze heb ik met goed resultaat gemaakt dus nu staat er niets meer in de weg om een leuk en leerzaam jaar tegemoet te gaan. Dit houdt wel in dat het druk wordt. Op maandag wordt een lange schooldag, dinsdag en donderdag alle klanten behandelen. Dus iedereen moet op tijd de behandelingen afspreken want vol is vol! Woensdag zal ik vooral mijn stage gaan lopen, dit is een halve dag per week. En in de tijd die over is zal ik gebruiken voor mijn huiswerk en portfolio's schrijven.

JUNI 2012

Ik heb me aangemeld voor de versnelde 1-jarige opleiding voor medisch pedicure bij het ROC in Arnhem.  Vanaf 3 september zal ik elke maandag naar school gaan en kan daarom op die dag geen klanten behandelen.
Ik verheug me enorm op alle nieuwe dingen die ik zal leren en zal u regelmatig op de hoogte houden.
Op 9 juni ben ik naar de jaarvergadering in Veenendaal geweest. Deze werd georganiseerd door Provoet. Het is altijd interessant te zien en horen wat er allemaal gebeurd in pedicureland. Vaak wordt gedacht dat de branchevereniging niet zoveel doet, maar hier wordt iedereen uit de droom geholpen. Momenteel zijn er veel ontwikkelingen gaande. De zorgverzekeraars krijgen steeds meer te zeggen en Provoet probeert hierop in te spelen, een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de zorgmodule. Deze 'handleiding' wordt nu gebruikt om de diabeten in te delen in een risicoprofiel.

MEI 2012

21 - 26 mei is het : de week van de pedicure
Speciaal voor mensen die hun voeten wel eens willen na laten kijken omdat ze klachten hebben of gewoon voor de aardigheid is er de mogelijkheid om een voetencheck te laten doen. De voeten worden uitgebreid bekeken en eventuele klachten besproken. Ook zal ik adviezen geven over de verzorging van de voeten.
Met deze check wordt er geen behandeling gegeven, daarvoor zal een afspraak worden gemaakt. Deze gratis checks gaan ook volgens afspraak.

Ook in deze week heb ik een overleg met een aantal collegae over de veranderingen die er zijn te verwachten in 2013. De zorgverzekeraars willen de diabeteszorg anders gaan organiseren en daar hebben wij pedicures ook mee te maken. Bij de Diabetische voet heb ik daar ook aanvullende informatie over geschreven.

APRIL 2012
Zaterdag 21 april naar de VTV-beurs in Apeldoorn. Hier worden we bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen, en kunnen we kijken en vergelijken van allerlei wat nodig is voor de praktijk.

Margreet van Putten gaf een lezing over Diabetes en Vaatlijden. Dit was weer een zeer informatief uur.

MAART 2012

Op 20 maart een lezing over Reuma bezocht in Apeldoorn. Op 21 maart een workshop bij Podotherapie Segerinkg bijgewoond en op 27 maart de workshop Zorgmodule in Zwolle bezocht.

FEBRUARI 2012

februari werd er door ProVoet het 10-jarig Jubileum-congres georganiseerd.

Er werd voor het eerst een Gouden Voeten Award uitgereikt. Ook werd een prijsvraag georganiseerd en ik was een van de gelukkigen die het goede antwoord gaven. Linda Wagemakers was de naam die geraden moest worden.

Dus mochten we op de foto met Linda Wagemakers.


Als prijswinnaars kregen we een ProVoet mat en een klok.
Samen met mijn collega's uit Deventer, Diepenveen en Bathmen bezocht ik het Congres.


In februari is de verbouwing van mijn praktijk gerealiseerd.
Voor foto's kijk onder het kopje Praktijkfoto's.Even bijpraten

Een verzoek aan iedereen die contact zoekt per email. Zet alstublieft uw 06-nummer erbij. Ik ben niet altijd in de gelegenheid meteen een mailtje te retourneren, maar een berichtje per telefoon lukt altijd wel. Ook inspreken op het antwoordapparaat kan altijd

2 april 2020

DE PRAKTIJK IS GESLOTEN TOT 28 APRIL 2020 , MOGELIJK NOG LANGER

16 maart 2020

DE PRAKTIJK IS GESLOTEN TOT 6 APRIL 2020

De brancheorganisatie Provoet adviseert om dicht te gaan tot 6 april.

Ik werk met nattechniek en dat betekend dat er sprayvloeistoffen in de lucht verneveld worden. Deze verneveling zorgt dat virussen sneller verspreid kunnen worden.

Gelukkig hebben de meeste mensen een dubbele afspraak staan en deze sluiting kan zorgen dat er een afspraak tussenuit valt.

U kunt bij accute pijnklachten wel contact opnemen en dan kunnen we overleggen.

Ik heb helaas van niet iedereen het emailadres, wilt u deze alsnog doorgeven? Dan kan ik per mail makkelijk de laatste informatie doorgeven. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar info@pedicuredeventer.nl met de melding: doorgeven emailadres.

13 maart 2020

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS VOLG IK DE ADVIEZEN VAN HET RIVM OP

Belt u mij om de afspraak af te zeggen als u:

- last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts?

-blijft u dan thuis om verspreiding te voorkomen.

Valt u onder de risicogroepen ivm uw leeftijd of (doorgemaakte) ziekte doet u er ook verstandig aan om niet naar de praktijk te komen.


iedereen van wie de afspraak is komen vervallen neemt u dan zelf na 2/3 weken contact om een nieuwe afspraak in te plannen

JANUARI 2020

Dit jaar ben ik 15 jaar pedicure. De tijd is omgevlogen. Het werk is nog steeds leuk en afwisselend door de ontwikkelingen die er op pedicuregebied zijn en niet te vergeten door alle mensen die in mijn stoel zitten.

OKTOBER 2019

Voetencentrum Wender organiseerde een congres over beweging. Er werd ons uitgelegd hoe bewegingen of professionele wijze inzichtelijk wordt gemaakt dmv van bv sensors. Met behulp van deze sensors kunnen de beweging precies geanaliseerd worden en daardoor de oorzaak van klachten gevonden worden. En daarmee ook opgelost kunnen worden.

AUGUSTUS 2019

Het ziekenhuis heeft een congres over diabetische zorg georganiseerd. Hier kwamen allerlei mensen uit verschillende beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg rondom diabeten. Daardoor toch een ander soort benadering dan wanneer een congres alleen voor pedicures wordt georganiseerd

MEI 2019

Het was weer tijd voor de algemene jaarvergadering van Provoet

APRIL 2019

Er was weer een pedicurevakbeurs waar ik samen met collegae naar toe ben geweest om ons weer alle nieuwe dingen op pedicuregebied te laten demonstreren.

Ook hebben we er een masterclass over Pijn in de voorvoet gevolgd, wat ons weer nieuwe informatie gaf over deze vervelende aandoening.

MAART

Een pijnlijke voet in de handen van de medisch pedicure was ook een masterclass die ik gevolgd heb, om meer te weten te komen van verschillende oorzaken van de pijn die kan optreden in de voet

JULI 2018

Vanaf deze maand is het ook mogelijk om te pinnen in de praktijk. In verband met de vakantiedrukte is er weer plek vanaf eind september

MEI 2018

Per 25 mei is iedere ondernemer verplicht om een privacyverklaring op zijn/haar site te vermelden. Dat is gebeurd. Tevens krijgt iedereen die in de praktijk komt ook een toestemmingsformulier die ondertekend dient te worden. Dit toestemmingsformulier gaat over het bewaren van persoons- en medische gegevens die nodig zijn voor de administratie en goed kunnen uitvoeren van de behandeling.

APRIL 2018

Gezellig met collegae naar de beurs Totale Voetverzorging geweest in Houten. We hebben ons weer kunnen oriënteren op de nieuwe ontwikkelingen.

Mijn accreditatieperiode verloopt in 2019. Ik heb alle benodigde punten al ruim binnen de tijd verzameld en ben dus verzekerd van registratie in het pedicureregister tot 2022.

MAART 2018

Ik ben naar een multidisciplinair Voetcongres geweest dat over Reuma ging. Interessant om ook de visie van andere disciplines te vernemen over reuma. Momenteel zijn er veel onderzoeken om bewijzen in kaart te brengen welke medicijnen en behandelingen werken. Dit is nodig om op termijn vergoedingen te kunnen verstrekken.

In Zwolle werd een regiodag georganiseerd. Hier werd voorlichting gegeven over de beroepscode en de AVG. Ook stonden er diverse groothandels met hun produkten. Hiervan heb ik gebruik gemaakt om een nieuwe pedicuremotor te kopen. Nu kan ik hier weer een hele poos mee vooruit.

JANUARI 2018

E en voorlichting over de Beroepscode heb ik bezocht. De beroepscode is vernieuwd en de brancheorganisatie heeft voorlichtingen hierover georganiseerd


Wederom heb ik contracten gesloten met de volgende podotherapeuten:

 • Podotherapie Segerink
 • Voetcomfort Deventer
 • Podotherapie Wender

IK WENS IEDEREEN EEN VOORSPOEDIG EN VOORAL GEZOND 2018 TOE.


JANUARI 2017

De podotherapeuten waarmee ik dit jaar een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender
 • Voetcomfort Deventer


Maart 2017

Een werkbezoekje aan Voetcomfort Deventer. Hier kregen een aantal collegae en ik uitleg over het maken van aangepaste schoenen.Mei 2017

IK heb de ledenvergadering weer bezocht in Veenendaal. Het is altijd boeiend om te zien wat de nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van voeten.

September2017

Samen met een collega ben ik naar een congres geweest in Nieuwegein. Het hoofdthema was hier De Hallux Valgus. Hiermee wordt bedoeld de scheefgroeiende grote teen. Verschilende sprekers vertelden hierover vanuit hun eigen beroepsgroep.

Oktober 2017

Voetcomfort Deventer heeft een minisymposium georganiseerd voor pedicures, praktijkondersteuners, podotherapeuten en andere belangstellenden. Het hoofdthema was een lezing over de Chacotvoet. Deze werd door een chirurg van het Deventer ziekenhuis gegeven. Ook was er iemand die aan beide voeten een Charcotvoet had.

November 2017

Deze maand staat een bezoek aan Schoenenzaak Nobach in Olst op het programma. Zij geven een lezing over schoenen. Ook Podotherapie Segerink heeft een bijscholing georganiseerd waar alle nieuwe ontwikkelingen worden besproken.


JANUARI 2016

De podotherapeuten waarmee ik dit jaar een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender

In het eerste kwartaal moet u (weer) langs de podotherapeut voor het opnieuw vaststellen van het zorgplan. In dit zorgplan staat hoeveel pedicurebehandelingen u vergoed krijgt. Deze vergoeding is overigens niet voldoende voor de gehele behandeling, een kleine eigen bijdrage wordt dus gevraagd.


2016

IK WENS IEDEREEN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG JAAR TOE

DECEMBER 2015

Samen met een aantal collegae naar de kerstbeurs van de groothandel in Zatbommel geweest. Lekker bijgepraat, inkopen gedaan en informatie gekregen over nieuwe dingen die te koop zijn

NOVEMBER 2015

ProVoet organiseerde een congres in Utrecht. Samen met een aantal collegae ben ik hier naar toe geweest. Er werd gesproken over de nieuwe richtlijnen voor de diabeteszorg die gaan gelden voor 2016. Een vaatchirurg vertelde over de problemen die er optreden als de aderen dichtslibben, vooral ook als gevolg van roken. Ook werd er gesproken over de ziekte van Parkinson, de Charcot Voet en de Reumatische Voet.

SEPTEMBER 2015

PODOTHERAPIE WENDER organiseerde een goed verzorgd congres in Denekamp. Een aantal verpleegkundigen vertelde over de wondzorg bij hen in de praktijk, De podotherapeut vertelde over een aantal interessante casussen bij hem uit de praktijk. Het is boeiend om ook het werk van andere vakgenoten te horen beschrijven

JUNI 2015

Ik ben naar een lezing in Almelo geweest over een aantal bijzondere ziekten die men niet dagelijks in de praktijk ziet komen, maar waar het wel fijn is als je er iets over hebt gehoord: ALS, Ziekte van Buerger, CRPS en thylotisch eczeem.

MEI 2015

Kinderen staan dit jaar centraal in De week van de Pedicure. Er is speciaal voor hen een folderboekje gemaakt met tips voor de verzorging van voeten, een knutselboekje, een kleurplaat en een kwartet. Ook is het mogelijk om een pedicure op school te vragen om voorlichting te geven over voetverzorging. Ook ik heb me daarvoor aangemeld. Mocht de basisschool van uw kind daar interesse in hebben, dan mogen ze altijd contact met mij of de branchorganisatie Provoet opnemen.

Deze maand zal ik een bijscholing hebben over voetverzorging bij kankerpatienten. Ook volgende maand zal ik een bijscholing volgen over een aantal bijzondere ziekten en de gevolgen voor de voeten.

APRIL 2015

Deze maand is er altijd de VTV, de Pedicure-beurs. Samen met een aantal collegae hebben we alle nieuwe dingen en ontwikkelingen bekeken die er zijn op ons vakgebied. Ook was er de mogelijkheid om een korte lezing te volgen. Wij kozen een lezing over de oncologische voetverzorger. Zeer interessant.

MAART 2015

De website is vernieuwd en het is mogelijk dat hierdoor de veranderingen niet helemaal kloppen. Geeft u dat dan alstublieft door zodat ik dit aanpassen kan.

JANUARI 2015

IK BEN NU 10 JAAR PEDICURE!

DECEMBER 2014

De onderstaande situatie gaat volgende jaar gelden:
Voor diabeten gaat er weer het nodige veranderen. Kijkt u onder het kopje Diabetische voet voor uitleg. Hieronder staat het belangrijkste.
De betaling via de zorggroep zal vervallen .
Alle diabeten moeten bij de huisarts, praktijkondersteuner of bij de diabetesverpleegkundige weer hun Simm's laten bepalen en ook hun zorgprofiel.
Deze zorgprofielen zijn ingevoerd om nog beter te kunnen beoordelen of een diabeet extra risico loopt op het krijgen van een ulcus (slecht genezende wond) door overige factoren.

Diabeten die onder zorgprofiel 1 vallen krijgen alleen een vergoeding uit de basiszorg voor een uitgebreid voetonderzoek.

Diabeten die onder zorgprofiel 2,3,4 vallen moet eerst naar een podotherapeut. De podotherapeut maakt een zorgplan van alle MEDISCH noodzakelijke handelingen die de gecontracteerde pedicure moet uitvoeren. De pedicure wordt ook door de podotherapeut betaald. Indien nodig moet de diabeet terug naar podotherapeut voor controle.
Dit kan betekenen dat de diabeet voor de volledige pedicurebehandeling nog een klein aanvullend bedrag moet betalen aan de pedicure.

De podotherapeuten waarmee ik een contract heb gesloten zijn:

 • Podotherapie Segerink
 • Podotherpeut T. van Gelder
 • Podotherapie Beter Lopen Elferink
 • Podotherapie Wender

Bij mij in de praktijk zal dit betekenen dat iedereen met zorgprofiel 2,3,4 die nog niet bij een podotherapeut is geweest eerst de behandeling ZELF zal moeten betalen en dit weer terugbetaald krijgt als duidelijk is bij welke podotherapeut een zorgplan is gemaakt.

Ik had begrepen dat alleen ENO Salland de pedicurebehandelingen in het aanvullend pakket heeft behouden. Dit is echter niet meer het geval vanaf 1 mei 2015.
CONTROLEER UW VERZEKERING GOED!!
MOCHT U VRAGEN HEBBEN KUNT U ALTIJD CONTACT OPNEMEN!


NOVEMBER 2014

Ik heb de klinische les van Dr. van Erve bezocht die gehouden werd bij zijn behandelcentrum Care to Move. Hij is gespecialiseerd in behandelingen van voetproblemen en loopstoornissen. Deze les ging vooral over de hamertenen en de hallux Valgus(scheefstaande grote teen)

OKTOBER 2014

De bijscholing die georganiseerd wordt door de zorggroep heb ik deze maand bezocht. De nadruk werd daar gelegd op het drukvrij leggen van drukplekken aan de voeten. Tevens werd alvast vermeld dat er volgend jaar op het gebied van diabetische zorg weer van alles gaat veranderen. Info volgt nog

MEI 2014

Jaarvergadering bezocht in Veenendaal bij branchevereniging Provoet. Er is hier o.a. gesproken over de veranderingen die volgend jaar op het gebied van de voetzorg zullen gaan plaatsvinden. Ook wordt er nagedacht over de nieuwe doelen die de branchevereniging voor ogen heeft voor de komende 5 jaar.

Heel blij ben ik met mijn nieuwe stoe l. Deze stoel is lager en daardoor kan iedereen klein en groot makkelijk op de stoel gaan zitten. Tevens zit er een sta-op functie op de stoel, waardoor het ook eenvoudiger wordt voor de minder mobiele klant. Onder het kopje praktijkfoto's staat er een foto.APRIL 2014

Bijscholing in Almelo over wondzorg
VtV beurs in Apeldoorn


MAART 2014

Bijscholing in Almelo over neurologische ziektebeelden

FEBRUARI 2014

Ik heb me opgegeven voor een aantal activiteiten die er dit jaar te doen zijn. Het is lekker druk met werk maar ik heb nog wel plek hier en daar

JANUARI 2014

Iedereen een goed en gezond jaar toegewenst

NOVEMBER 2013
D
eze maand zal ik weer een verplichte scholing volgen over alle noviteiten op pedicuregebied. Deze scholing is verplicht voor alle pedicures die in het kwaliteitsregister staan. Ook volgend jaar staan een aantal cursussen ingepland.

OKTOBER 2013
Alles is weer bij het oude. Ik werk maandag weer gewoon en ook de maandagavond is weer mijn vaste werkavond. Alle klanten kan ik helpen met de nieuwe technieken die ik heb geleerd.
Dus ingroeiende nagels kunnen verholpen worden door drukvrij te leggen, verschillende nagelbeugels of door gelhoeken te plaatsen. Al deze technieken laten goede resultaten zien. Ortheses kan ik maken om pijnlijke plekken te ontzien, nagels kan ik repareren met gel. En zo zijn er veel oplossingen voor diverse problemen.
Ik heb alweer een nascholing screening gevolgd die georganiseerd werd door de zorggroep.


IK BEN GESLAAGD VOOR HET MBO 4 DIPLOMA : MEDISCH PEDICURE!!!!!!!

Wat ben ik blij met dit resultaat. Het was een erg druk en intensief schooljaar. Binnenkort diplomauitreiking en dan hangt mijn diploma aan de muur.

MEI EN JUNI 2013
Ik ben druk geweest deze twee maanden. Het afronden van de portfolio heeft veel tijd in beslag genomen. Verder heb ik op de verwendag voor kankerpatienten meegeholpen met voetverzorging in het oncologiecentrum in Schalkhaar. Ook ben ik op 1 juni naar de jaarvergadering geweest van Provoet om de laatste ontwikkelingen in de voetzorg te horen. Al met al gaat de tijd snel. Half juni hoop ik mijn examens met goed succes afgerond te hebben. Als laatste dan nog de klanten voor mijn vakantie behandelen en darna mag ik genieten van een welverdiende vakantie samen met mijn gezin.

APRIL 2013
Deze maand wordt het ook weer druk. De portfolio's moeten worden ingeleverd voor controle.
In Apeldoorn wordt de jaarlijkse pedicurebeurs gehouden. Op deze beurs is ook de mogelijkheid om naar verschillende lezingen te gaan. Samen met een aantal collegae pikken we de meest interessante eruit.
Heel leuk wordt de gezondheidsdag die de VEGRO organiseert. Op deze gezondheidsdag zijn verschillende activiteiten bij elkaar gebracht zoals advies over aanmeten van steunkousen, borstprotheses en informatie over reumazwemmen. Ook kan men de bloedsuikers laten prikken en het vetpercentage laten meten.
Ik zal er ook zijn om informatie te geven over voetverzorging en eventuele voet- en/of nagelproblemen.
DUS KOM OOK LANGSMAART 2013
Op vrijdag 15 maart naar de beurs in Dusseldorf geweest met mijn klasgenoten. De beurs was groot en afwisselend. Het is leuk rond te kijken hoe het in Duitsland er aan toe gaat. Zoals verwacht hebben ze daar ook alles goed voor elkaar. De technieken in Duitsland en Nederland staan op gelijk niveau.
Op school hebben we nu ook de hoektechniek geleerd. Met deze techniek wordt de nagel verbreed met gel. Er komt  meer ruimte in de nagelwal en is de nagel niet meer pijnlijk. Ook kan ik ontbrekende delen van de nagel weer herstellen met gel.FEBRUARI 2013

Ik ben lekker druk met school. Samen met een 30-tal collega's hebben we een workshop vilttechniek gevolgd bij Podotherapie Segering in Deventer. Deze techniek wordt gebruikt bij het drukvrij leggen van wonden. Op deze manier kunnen wonden beter genezen. Natuurlijk is het ook goed en gezellig om een aantal vakgenoten te spreken, we werken ten slotte veel alleen.

JANUARI 2013

iK WENS IEDEREEN EEN GELUKKIG EN BOVENAL GEZOND NIEUWJAAR

DECEMBER 2012


We hebben les gehad in het maken van ortheses. Ortheses worden gemaakt van siliconenmateriaal en zijn met name geschikt om likdoorns drukvrij te leggen zodat je er weinig/geen pijn hebt. Ook kan de druk op hamertenen verminderd worden. De ortheses die ik maak zijn voor drukontlasting en niet ter correctie. Drukvrij leggen dmv vilt is een tijdelijke kortdurende oplossing, ortheses kunnen maanden of soms ook ruim een jaar gebruikt worden.


NOVEMBER 2012

School is leuk maar druk. Vooral veel portfolio's maken van mensen met DM, reuma en van allerlei technieken. Ook de extra vakken zijn leerzaam maar nemen ook veel tijd in beslag. Elke dag leer ik weer bij en wordt het werk steeds leuker.

OKTOBER 2012

In verband met de BTW-verhoging zullen alle prijzen aangepast worden. Deze verhoging wordt ons door de overheid opgelegd.

SEPTEMBER 2012
School is begonnen. Mensen die als model mee willen gaan naar Arnhem moeten vroeg opstaan. De praktijkles is van MAANDAG 9.00 uur tot ca 11.00 uur. In verband met de planning wordt dat ruim van te voren afgesproken.


JULI 2012

Op 4 juli heb ik de toelatingstoets gedaan. Deze heb ik met goed resultaat gemaakt dus nu staat er niets meer in de weg om een leuk en leerzaam jaar tegemoet te gaan. Dit houdt wel in dat het druk wordt. Op maandag wordt een lange schooldag, dinsdag en donderdag alle klanten behandelen. Dus iedereen moet op tijd de behandelingen afspreken want vol is vol! Woensdag zal ik vooral mijn stage gaan lopen, dit is een halve dag per week. En in de tijd die over is zal ik gebruiken voor mijn huiswerk en portfolio's schrijven.

JUNI 2012

Ik heb me aangemeld voor de versnelde 1-jarige opleiding voor medisch pedicure bij het ROC in Arnhem.  Vanaf 3 september zal ik elke maandag naar school gaan en kan daarom op die dag geen klanten behandelen.
Ik verheug me enorm op alle nieuwe dingen die ik zal leren en zal u regelmatig op de hoogte houden.
Op 9 juni ben ik naar de jaarvergadering in Veenendaal geweest. Deze werd georganiseerd door Provoet. Het is altijd interessant te zien en horen wat er allemaal gebeurd in pedicureland. Vaak wordt gedacht dat de branchevereniging niet zoveel doet, maar hier wordt iedereen uit de droom geholpen. Momenteel zijn er veel ontwikkelingen gaande. De zorgverzekeraars krijgen steeds meer te zeggen en Provoet probeert hierop in te spelen, een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de zorgmodule. Deze 'handleiding' wordt nu gebruikt om de diabeten in te delen in een risicoprofiel.

MEI 2012

21 - 26 mei is het : de week van de pedicure
Speciaal voor mensen die hun voeten wel eens willen na laten kijken omdat ze klachten hebben of gewoon voor de aardigheid is er de mogelijkheid om een voetencheck te laten doen. De voeten worden uitgebreid bekeken en eventuele klachten besproken. Ook zal ik adviezen geven over de verzorging van de voeten.
Met deze check wordt er geen behandeling gegeven, daarvoor zal een afspraak worden gemaakt. Deze gratis checks gaan ook volgens afspraak.

Ook in deze week heb ik een overleg met een aantal collegae over de veranderingen die er zijn te verwachten in 2013. De zorgverzekeraars willen de diabeteszorg anders gaan organiseren en daar hebben wij pedicures ook mee te maken. Bij de Diabetische voet heb ik daar ook aanvullende informatie over geschreven.

APRIL 2012
Zaterdag 21 april naar de VTV-beurs in Apeldoorn. Hier worden we bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen, en kunnen we kijken en vergelijken van allerlei wat nodig is voor de praktijk.

Margreet van Putten gaf een lezing over Diabetes en Vaatlijden. Dit was weer een zeer informatief uur.

MAART 2012

Op 20 maart een lezing over Reuma bezocht in Apeldoorn. Op 21 maart een workshop bij Podotherapie Segerinkg bijgewoond en op 27 maart de workshop Zorgmodule in Zwolle bezocht.

FEBRUARI 2012

februari werd er door ProVoet het 10-jarig Jubileum-congres georganiseerd.

Er werd voor het eerst een Gouden Voeten Award uitgereikt. Ook werd een prijsvraag georganiseerd en ik was een van de gelukkigen die het goede antwoord gaven. Linda Wagemakers was de naam die geraden moest worden.

Dus mochten we op de foto met Linda Wagemakers.


Als prijswinnaars kregen we een ProVoet mat en een klok.
Samen met mijn collega's uit Deventer, Diepenveen en Bathmen bezocht ik het Congres.


In februari is de verbouwing van mijn praktijk gerealiseerd.
Voor foto's kijk onder het kopje Praktijkfoto's.